Coaching

By van Nature biedt persoonlijke coachingtrajecten aan particulieren en medewerkers van overheid en bedrijven. Wil je lekkerder in je vel zitten, minder stress ervaren, bewust(er) ademen, eten, ontspannen en meer energie krijgen? Meer in je kracht en balans in je leven en werk ervaren? Bewuster van jezelf worden en ZIJN!

 

Metafoor: Waar rijdt het paard naar toe?
Al je aan iemand vraagt die op een paard rijdt - waar ga je naar toe?
De persoon beantwoordt 'dat weet ik niet, dat moet je aan het paard vragen'.
Door coaching leer jezelf weer teugels in handen te nemen - regie te nemen over je eigen leven!
Jij bepaalt, als je op het paard zit, waar je naar toe gaat!
Stap voor stap....

Coachingsvragen kunnen zijn:
- Anders omgaan met stressklachten (burnout, overspannenheid, oververmoeidheid, piekeren,...)
- Adem -en ontspanningstechnieken (hyperventilatie, hoog in de borst ademen,....)
- Bewuster eten en leven (onbewust eetgedrag, gevoelens verdoven,...)
- Mindfulness - bewust in aandacht in het hier en nu aanwezig zijn (te veel met gisteren of morgen bezig zijn, piekeren,...)
- In je kracht staan (onzeker voelen, te veel op je af komen,....)

Een coach houd je een spiegel voor. Dat zal niet altijd makkelijk voor je zijn, kan zelfs confronterend zijn, maar levert wel inzicht in jezelf op. Een coach luistert, stelt vragen en geeft gerichte feedback. Een coach biedt geen pasklare oplossingen aan, kan echter door vraagstellingen je wel verschillende 'wegen' laten zien, zodat jij voor jezelf bewust(ere) keuzes kunt maken. Na een intakegesprek wordt een coachingstraject gepland. De doelen worden gezamenlijk bepaald en het aantal gesprekken vastgelegd. Mindfulness, meditatie en yogaoefeningen kunnen positief bijdragen aan dit innerlijke proces. Door inzicht wordt je bewust(er) van jezelf, beter je gevoelens waar te nemen, grenzen te herkennen en aan te geven, bewust(er) keuzes te maken die bij jou passen.

'Niet de gebeurtenis, maar hoe je ermee omgaat,

bepaalt hoe je leven eruit ziet'

- Joanna Kortink-

Belangrijk! Het is essentieel dat je er zelf voor kiest dat je gecoacht wilt worden. Je eigen verantwoordelijkheid neemt en de eventuele inzichtvragen eerlijk voor jezelf beantwoord en thuisoefeningen ook daadwerkelijk beoefent. Des meer resultaat zal je uit dit persoonlijke traject voor je zelf bepalen. Een persoonlijke weg naar meer leef - en werkplezier!