Minder Stress

Coach Laura van der Pol biedt maatwerk in persoonlijke coachingtrajecten bij stress (werk en/of privé). Voor particulieren en medewerkers van overheidinstanties en bedrijven. Het coachingstraject 'Hoe anders om te gaan met stress!' is gericht op bewustwording (inzichten) en patronen doorbreken/ te veranderen (gedragsverandering).  Ervaar minder stress, bewuster ontspanning en energie. 

  
Metafoor: Waar rijdt het paard naar toe?
Je vraagt een persoon te paard - 'Waar ga je naar toe?
Degene antwoordt 'dat weet ik niet, dat moet je aan het paard vragen'.
Door coaching leer jezelf weer teugels in handen te nemen - regie te nemen over je eigen leven!
Jij bepaalt, als je op het paard zit, waar je naar toe gaat! Stap voor stap....

Intake
Het coachingstraject start met een intakegesprek. In dit gesprek worden gezamelijk de leerdoelen bepaald en het aantal gesprekken vastgelegd.

Leervragen kunnen zijn:
- hoe kun je anders omgaan met stressklachten?
- hoe kun je meer ontspanning ervaren met ademhalings -en ontspanningstechnieken?
- hoe kun je meer in je kracht staan en minder onzeker voelen?
- ... anders of een combinatie van bovenstaand.
Een persoonlijk coachingstraject op maat!

Coachingstraject
Na de intake start het coachingstraject. Het coachingstraject bestaat uit meerdere afspraken/sessies. Tijdens deze sessie worden inzichtgevende vragen (stresscounseling) en praktische oefeningen (Mindfulnesstechnieken en ontspanningsoefeningen) behandeld. Laura zal je vragen wanneer nodig aantekeningen te maken of stuurt je een mail met informatie na iedere sessie. Het is belangrijk dat dit thuis en/of op je werk in de praktijk toepast. 

Coach
Laura houd je als coach als het ware een spiegel voor. Dat zal niet altijd makkelijk voor je zijn, kan zelfs confronterend zijn, maar levert wel inzicht in jezelf op. Ze luistert, stelt vragen en geeft gerichte feedback. Een coach biedt geen pasklare oplossingen aan, kan echter door vraagstellingen je wel verschillende 'wegen' laten zien, zodat jij voor jezelf bewust(ere) keuzes kunt maken.  Mindfulness, meditatie en yogaoefeningen kunnen positief bijdragen aan dit innerlijke proces. Door inzicht wordt je bewust(er) van jezelf, beter je gevoelens waar te nemen, grenzen te herkennen en aan te geven, bewust(er) keuzes te maken die bij jou passen.

'Niet de gebeurtenis, maar hoe je ermee omgaat,
bepaalt hoe je leven eruit ziet'
- Joanna Kortink-

Maatwerk
Het is mogelijk de coaching individueel of in groepsverband te verzorgen. De individuele lessen worden verzorgd in de studio By van Nature in Hellouw. De lessen in groepsverband kunnen in overleg tot max. 8 personen in de studio worden verzorgd, op het werk of andere locatie.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en de daarbij behorende tarieven.