Yoga

Heb je behoefte aan ontspanning? 
Voel je best wel stijf, wil je daaraan iets doen?
Zin in een leuke en gezellige yogales.
 
Dat kan met ...

Milde Yoga (yoga op maat), YogaVita (iets pittiger) en YogaFlow (met muziek)

Vanaf 4 januari 2021 starten de yogalessen online.
Zin om mee te doen? Meld je dan aan met het inschrijfformulier.
Schrijf je in voor ...

Lees hieronder meer informatie over de verschillen tussen de drie yogavormen.

Milde Yoga 
Deze yoga op maat vindt zijn oorsprong in de hatha yoga. Milde en zachte oefeningen met een knipoog naar de Mindfulness.
Het wordt daarom ook wel Mindful Yoga genoemd. Bewust ontspannen met je ademhaling, prettige losmaak -en balansoefeningen, stilzit/meditatie en heerlijk relaxen met een liggende ontspanning.

Milde Yoga is geschikt voor iedereen!

Voor volwassenen voor alle leeftijden, slank of een maatje meer, valide of invalide. Heeft u bepaalde gezondheidsklachten als reuma, rugklachten,... de oefeningen kunnen worden aangepast op een wijze dat je ook prettig kunt bewegen en ontspannen.

     

YogaVita
 

Deze yogalessen zijn voor jouw geschikt als je naast milde ook pittiger yogaoefeningen wilt ervaren. 
Heb je gezondheidsklachten bv. nek en/of schouder klachten s.v.p. eerst overleg. Dan is de Milde Yoga een prima alternatief!

 

YogaFlow 
De YogaFlow is gebasseerd op Dru Yoga. Wat kun je ervaren? Een heerlijke activatie om je los te maken op muziek. De ene les ligt het accent op een Energie Block Release (EBR) serie. De andere les op een sequence ofwel zachte yogaserie. Yogahoudingen (asana's) als bv. de boom maar dan in een vloeiende beweging met op de achtergrond rustgevende muziek. Een meditatie moment en tot slot heerlijke liggende ontspanning.

'Feel the Flow' van vloeiend bewegen op muziek!

Ervaar voor jezelf de positieve effecten van YogaFlow. Wat cursisten vertelde: 'Wat zijn de oefeningen goed voor mijn rug - ik ervaar echt verschil', 'Ik heb door de muziek geen boodschappenlijstje gemaakt, nergens aan hoeven denken', 'Wat een fijne muziek, heerlijk om op te bewegen om alles los te laten'.  Go with the Flow! 

  
   Bij mooi weer worden de lessen in de landelijke tuin verzorgd anders binnen in de sfeervolle studio.

Materialen en kleding
Alle benodigde materialen (yogamatten, kussentjes en dekentjes) zijn in de studio aanwezig. Tijdens de les zijn we in beweging en zitten soms ook stil. Lekker zittende kleding, een vestje en warme sokken kan voor die momenten prettig zijn. Het is niet wenselijk (hygiëne) de yogaruimte met schoenen te betreden s.v.p. schoenen op de mat. Jassen aan de kapstok en tassen daaronder. 

Het is mogelijk tussentijds in te stromen in de bestaande groepen, informeer naar de beschikbare ruimte!

Lesvoorwaarden 
Yoga wordt u aangeboden in lesblokken. Een lesblok bestaat normaal gesproken uit 8 lessen (uitzondering lesblokken met feest- of bijscholingsdagen). Wilt u één lesblok volgen, een half lesblok i.v.m. vakantie of na meerdere lesblokken (tijdelijk) stoppen of overstappen naar de Mindfulness of andere cursus By van Nature - informeert u dan de docent per mail uiterlijk vóór de 5e les van het lopende lesblok - ander stroomt u automatisch door naar het volgende lesblok. Voor meer informatie algemene voorwaarden, praktische huisregels en tips - zie informatie

Voor lesmogelijkheden zie het lesrooster.